צוותים סיעודיים העוסקים בתיאום טיפול בסרטן (CNCC: Contact nurses in cancer care) מתמודדים לעתים קרובות עם אתגרי תקשורת מול חולים ובני משפחותיהם.
עוד בעניין דומה
במחקר שממצאיו פורסמו בכתב העת European Journal of Oncology Nursing, מטרת החוקרים היתה להעריך תכנית הכשרה לתיקוף (ולידציה) אותה עברו CNCC, וזאת על מנת לבדוק אם תכנית זו עשויה להיקשר עם עלייה בתיקוף ועם ירידה בחוסר תיקוף. בנוסף, החוקרים בדקו גם את הקשרים בין מיומנויות תקשורת בתיקוף לבין סמני מתח הקשור לעבודה.
לצורך כך, החוקרים ערכו מחקר התערבות אשר במסגרתו נבדקו הקשרים בין ההכשרה ומיומנויות התיקוף תוך שימוש במערך תוך קבוצתי (within-group design) עם הערכות חוזרות (במעקבים לפני ההתערבות, מיד אחריה ולאחר שמונה שבועות). בנוסף, נבדקו הקשרים בין ההכשרה ובין יעילות עצמית תעסוקתית, תיקוף עצמי ותסמיני שחיקה.
את תכנית ההתערבות הדיגיטלית, אשר ארכה חמישה שבועות, השלימו בסך הכל 17 CNCCs (כולן נשים עם ניסיון ממושך יחסית בעבודתן). תוצאות החוקרים הצביעו על עלייה מובהקת סטטיסטית בתיקוף וכן על ירידה מובהקת סטטיסטית באי תוקף, והדגימו כי האחיות שיפרו את מיומנויות התקשורת שלהן בעקבות ההכשרה. לא נמצאו שינויים בנוגע לסמני מתח הקשור לעבודה.
לסיכום, תוצאות החוקרים מצביעות על כך שהכשרה דיגיטלית בנושא תיקוף המיועדת ל-CNCCs עשויה להועיל באמצעות שיפור מיומנויות התקשורת של האחיות. החוקרים מוסיפים כי מחקרם מדגים בנוסף כי הכשרה דיגיטלית קצרה בתקשורת תיקוף נקשרה עם שיפור התקשורת ממוקדת-אדם בקרב CNCC בכל הנוגע לרגשות שליליים חזקים.
מקור:
תגובות אחרונות