במחקר שממצאיו פורסמו בכתב העת European Journal of Oncology Nursing מטרת החוקרים היתה להעריך את ההשפעה של שמן לבנדר על סילוק ריחות, התאמת סטומה ותוצאי איכות החיים בחולים עם קולוסטומיה קבועה. בנוסף, החוקרים השוו את התוצאים של קבוצת הניסוי שעברה התערבות עם שמן לבנדר לעומת אלה של קבוצת הביקורת.
עוד בעניין דומה
לצורך כך, החוקרים ערכו ניסוי אקראי מבוקר בו השתתפו חולים עם קולוסטומיה קבועה, חלקם כקבוצת ניסוי שעברה התערבות עם שמן לבנדר והשאר כקבוצת ביקורת שקיבלה טיפול סטנדרטי. החוקרים העריכו משתנים שונים, כולל סולם ריח, תפקוד חברתי ותעסוקתי, מיניות ודימוי גוף, תפקוד הסטומה, חששות כלכליים, קבלה, חרדה, preoccupation, מעורבות חברתית וכעס.
ההערכה שלאחר המדדים הדגימה הבדלים מובהקים בין קבוצות הניסוי והביקורת בכל המשתנים. קבוצת הניסוי הציגה תוצאים חיוביים יותר באופן מובהק בכל הנוגע להפחתת הריח, ביצועים במקום העבודה, דימוי גוף הקשור למיניות, תפקודי הסטומה, דאגות כלכליות, רמות קבלה, רמות חרדה, מעורבות חברתית ועצבנות. גודל ההשפעה היה ממשי, מה שמצביע על הבדלים מובהקים בציונים הממוצעים לפני ואחרי ההתערבות.
לסיכום, ממצאי החוקרים מצביעים על כך שהתערבות עם שמן לבנדר שיפרה ביעילות את יכולת סילוק הריחות, התאמת הסטומה ותוצאי איכות החיים בחולים עם קולוסטומיה קבועה.
מקור:
תגובות אחרונות